Solcelleanlæg

solcelle

Kombiner dit kamera med et solcelle anlæg
Ønsker du en smart løsning til altid at have strøm til dit kamera, har du mulighed for at kombinere dit kamera med en solcelle. På den måde omdannes solenergi lynhurtigt til strøm på dit kamera. Hvis du kombinere dette med et ekstern batteri, behøver du ikke at tænke på strøm til dit kamera – det eneste du skal huske at tage dig af er at udskifte SD kortet engang imellem.

Store fordele ved et solcelleanlæg

Når man opsætter sit vildtkamera er det ofte langt ud i naturen, og der kan derfor være langt at gå nå man skal skifte batterier i tide og utide. Derfor kan det være en stor fordel, og spare en mange lange gåture, hvis man skifter til et solcelleanlæg til kamera. Husk blot at placerer solcellen så den ikke er for meget dækket af grene og blade – heller ikke i foråret hvor alt pludseligt springer ud.

Bedre for miljøet

Når du gør brug af solceller, sparer du samtidig miljøet for engangsbatterier, og i sidste ende spare du også dig selv en masse penge. Nutidens solcelleanlæg kan omsætte omkring 20 procent af energien fra solens stråler til elektricitet. Det består af et antal paneler som er sammenkoblede og forbundet via elkabler. Det er ej at forveksle med et solvarmeanlæg. For hvor solvarmeanlæg producerer varme via varmt vand, producerer et solcelleanlæg elektricitet.

solcelle rela

Anvendelse

Et sådan laderanlæg kan bruges i mange forskellige situationer. Det kan med stor fordel bruges til opladning af batterier i forbindelse med foderautomater eller bruges til at oplade belysningen på foderpladsen. Det er også muligt at bruge som power bank til andre enheder, som fx ens mobiltelefon eller tablet. Hvis det er muligt med hensyn til kabler som ikke hænger omkring og går i vejen, kan anlægget supplere det hele.

Du kan se mere om lys til foderpladsen inkl. solpanel her. 

En god investering

Kamera med en solcelle behøver ikke at være en dyr investering. Du kan få en solcelle på 10 watt, som kan fås helt ned til ca. 750 kr. Dertil er det nødvendigt med et laderrelæ, så der undgås for kraftig ladning. Et sådan relæ koster normalt omkring 250 kr. Alt efter kvalitet og funktioner kan man altså finde produkter, som de fleste burde kunne betale.

Find dit nye solcelleanlæg og laderrelæ her. 

© 2024 med forbehold for tastefejl